Så gör du för att hitta bästa mobilabonnemangen

30 jan

Alla mobiloperatörer anser att de är bäst och erbjuder bästa erbjudandet. Som konsument är det alltså viktigt att själv jämföra priser och service. Är det svårt? Det behöver det inte vara. Så här gör du för att hitta ett billigt mobilabonnemang – på 5 minuter.

Hitta billigt mobilabonnemang via jämförelsesidor

  • Välj jämförelsesida

Gå till någon av de webbplatser som hjälper privatpersoner och företag att hitta bästa mobilabonnemangen. Dessa brukar lista de vanligaste mobiloperatörerna, dess kostnader, fördelar och nackdelar samt presentera olika abonnemang.

  • Kontrollera din surfmängd

Det som primärt skiljer olika mobilabonnemang åt är vilken surfmängd som ingår. De allra flesta har fria samtalsminuter, fria sms och fria mms. Kostnaden avgörs alltså främst av hur många GB som ska ingå.

Hur mycket du surfar går att kontrollera på tidigare fakturor, via nuvarande mobiloperatör eller via telefonen (se inställningar).

  • Jämför pris utifrån GB

När du vet hur många GB du behöver går det lätt att använda dessa jämförelsesidor för att se vilken operatör som erbjuder lägst kostnad. I december 2020 kunde exempelvis detta erbjudas av några av de svenska operatörerna för en person som ville ha MINST 10 GB.

Hallon – 25 GB – 249 kr

Chilli – 25 GB – 299 kr

Comviq – 10 GB – 195 kr

Penny – 10 GB – 149 kr

Varför presenteras Hallon och Chilli med 25 GB? Orsaken är att de vid detta tillfälle inte erbjöd någon lägre nivå – som ändå är över 10 GB. Däremot fanns 8 GB. Kan du tänka dig att sänka din surfmängd något kan alltså mindre abonnemang ge lägre kostnad. Att hitta bästa mobilabonnemangen handlar mycket om att se på behov och kanske ”pruta” lite på antalet GB.

  • Välkomsterbjudanden

Om du inte har något emot att byta abonnemang efter 3 – 4 månader finns pengar att spara på att växla mellan olika operatörer. Många erbjuder nämligen kunderna halva priset under de första månaderna.

Det är däremot inte bara pris som man bör tänka på för att hitta billiga mobilabonnemang. Se även på följande punkter innan ett avtal skrivs.

  1. Täckning

För dig som inte bor i en större stad är täckning definitivt något som bör kontrolleras.

  1. Kundsupport

Kan du gå med på att enbart ha mail och chat som supportvägar? Eller vill du även kunna ringa?

  1. Sparad surf

Om du inte använder all surf kan surfmängden antingen nollställas varje månad – eller sparas. Om den sparas har du därmed möjlighet att gå ner i nivå bland abonnemang (och spara pengar) men ändå ha en stor surfmängd kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *