Rekrytering av interim redovisningschef

28 maj

När ett företag bestämmer sig för att hyra en interim redovisningschef är det ofta ett behov som uppstått plötsligt. Inte sällan har företaget hamnat i en situation där den tidigare redovisningschefen av någon anledning med kort varsel lämnat sin tjänst. Ofta sker därför rekryteringen av den interima chefen väldigt snabbt, för att företaget inte ska behöva stå utan en ledare för redovisningen. Dock finns vissa delar som är bra att ha koll på för att inhyrandet av den interima chefen ska bli så framgångsrikt som möjligt:

  • Skapa en grundlig profil med krav och önskemål.
  • Se interimchefen som en möjlighet snarare än en nödvändighet.
  • Hitta en pålitlig interimsbyrå.
  • Skapa tid för intervjuer.
  • Hjälp den interima chefen att komma in i verksamheten.

Lägg tid på profilen

Eftersom uppdraget är tidsbestämt och ofta väldigt specifikt är det en god idé att lägga energi på att skapa en tydlig kravprofil för kandidaten. Att försöka identifiera företagets specifika behov för perioden är ett bra sätt att få ut så mycket som möjligt av den interima redovisningschefen.

Se rekryteringen som en möjlighet

Även om behovet av att hyra en redovisningschef har uppstått oväntad och kanske ovälkommet kan man försöka vända på det hela och se rekryteringen som en möjlighet för företaget. En interim redovisningschef kan tillföra många kvalitéer, förändra rutiner och se till att lägga en stabil grund för den kommande chefen.

Hitta en pålitlig och kompetent interimsbyrå

Det finns flera interimsbyråer man kan vända sig till då man letar efter en interim redovisningschef. Om man lägger lite tid på att läsa recensioner och gör efterforskningar kan man öka chanserna att hitta en bra och pålitlig interimsbyrå.

Åsidosätt tid för intervjuer

Se till att boka upp tid för intervjuer i god tid för att kunna hålla högt tempo i rekryteringsprocessen. Interima redovisningschefer är populära och intervjuar ofta för flera uppdrag samtidigt. Därför är det viktigt att vara snabb på bollen så att man får möjlighet att hyra den bästa kandidaten.

Hjälp den interima redovisningschefen in i uppdraget

En stor fördel med en interim chef är att denne kommer till företaget med nya ögon. Det är detta som gör att de kan göra stora och välkomna förändringar till det bättre. Samtidigt gör detta också att företaget behöver vara tydligt i sin kommunikation angående uppdraget och hjälpa den interima redovisningschefen att känna sig välkommen och stöttad i sitt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *