Uglkurs – frågor och svar

23 jun

Tusentals personer har redan gått en uglkurs och den som funderar på att själv delta i en kommer troligen inte bli besviken om så blir fallet. Ugl är nämligen en av dom mest populära kurserna – där man får nya kunskaper om både sig själv och om andra. Inför ett deltagande är det dock inte ovanligt att frågor dyker upp och nedan följer några av dom vanligaste, samt tillhörande svar.

Vad får man lära sig i en uglkurs?

Ugl är en förkortning och står för ”utbildning av grupp och ledare”. Syftet och målet med en uglkurs är att man ska lära sig mer om olika ledarstilar samt mer om hur olika individer fungerar i grupp. Kursplanen är lika oavsett var och när man deltar och kursen leds alltid av två certifierade handledare som certifierats av Försvarshögskolan. Några av delmålen med kursen är:

  • Att ge och ta feedback
  • Tydlig kommunikation
  • Ökad självkännedom och självförtroende
  • Att bättre förstå och hantera konflikter
  • Bättre förstå behovet av olika typer av ledare och ledarskapsstilar

För den som undrar vad en uglkurs innehåller och går ut på närmare finns mycket bra information att hitta på nätet.

Var och när kan man gå kursen?

En uglkurs kan man gå på flera håll runt om i landet och på flera av orterna hålls kurser löpande. På nätet är det enkelt att hitta aktuella utbud av kurser och tillfällen och man kan välja att gå en i närheten av där man bor och arbetar – eller längre ifrån om man vill passa på att komma bort under tiden.

Det står att kursen ges i internatform, vad innebär det?

En uglkurs hålls alltid i internatform – vilket i praktiken innebär att kursen genomförs på en kursgård där alla deltagare stannar så länge kursen pågår, det vill säga i 5 dagar. Man lämnar alltså inte gården medan kursen pågår, utan man deltar, äter och sover där till det är dags att avsluta och åka hem igen.

Hur mycket kostar det att delta?

Priserna för att delta i en ugl kan variera beroende på vilken ort man väljer. Priserna kan skilja sig med ett par tusenlappar – från ca 22 000 kr till 29 000 kronor. Värt att tänka på är att allt då ingår – eftersom kursen ges i internatform, som nämndes ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *