När du jämför hundförsäkring är priser och villkor viktiga faktorer

20 jul

Under de senaste åren har allt fler svenskar valt att skaffa husdjur. Hundar står högt upp på önskelistan och därmed har antalet hundägare följaktligen ökat på senare år. Därmed har behovet av att försäkra vovvar också ökat men det är lättare sagt än gjort att teckna rätt försäkring. Det finns många alternativ att välja bland och när du jämför hundförsäkring är priser och villkor viktiga faktorer att ta i beaktande. Läs vidare så förklarar vi varför så är fallet!

Vid jämförelse av hundförsäkring är priser och villkor viktiga att ta hänsyn till

En försäkring kostar vanligtvis några hundra kronor i månaden. Priserna på de olika försäkringarna skiljer sig dock åt och vissa försäkringsbolag är billigare än andra. Så vid en jämförelse av hundförsäkring är priser och villkor viktiga faktorer som du bör ta hänsyn till. Genom att göra det kan du välja en prisvärd och bra försäkring som täcker det mesta utan att för den skull kosta skjortan.

Priset är också en av de saker som de flesta försäkringstagare lägger störst vikt vid när de väljer försäkringsbolag. Men vilka faktorer påverkar då kostnaden för försäkringen, kanske du undrar? Nedan förklarar vi vilka delar som tillsammans påverkar prissättningen!

Så sätts priset på en försäkring

Det finns såklart flera olika beståndsdelar som tillsammans utgör en helhet när det kommer till prissättningen av en försäkring. En av de viktigaste faktorerna som i hög utsträckning påverkar priset är hur god täckning försäkringen ger. Till exempel har en väldigt komplett djurförsäkring som täcker många olika behandlingar ofta ett högre pris än mindre kompletta försäkringar.

Men priset varierar också beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Dessutom påverkas prissättningen av:

  • Huruvida försäkringen bara täcker veterinärvård eller även läkemedelsbehandlingar av olika slag.
  • Hur hög självrisken är.
  • Vilket tak som gäller för försäkringen – ju högre till tak desto högre pris.

Dessutom påverkar också hur stor del av räkningen från veterinären du får täckning för med försäkringen. Till exempel kan du ibland få tillbaka 80 % av kostnaden före avdrag för självrisken. Om besöket hos veterinären kostar 5 000 kr och du har en självrisk på 1 000 kr får du alltså tillbaka 3 200 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *