Bästa tipsen för att överlista Instagrams algoritmer

4 jul

Instagrams algoritmer gör det ibland svårt för användarna att hålla sig synliga. Den som drömmer om ett stort konto med många följare behöver jobba hårdare än någonsin för att nå dit – men det finns många bra tips som kan vara till stor hjälp på vägen.

Instagrams algoritmer värderar aktivitet

För att göra Instagrams algoritmer nöjda behöver du såklart vara en aktiv användare. Det går inte att vara aktiv i perioder för att sedan ”försvinna” under en vecka eller två. Att vara aktiv innebär dessutom inte bara att publicera bilder och videos, det handlar även om att själv använda appen som dina egna följare gör – det vill säga genom att scrolla i flödet, gilla och kommentera andra användares inlägg och aktiviteter.

Posta vid rätt tid

En annan sak som Instagrams algoritmer lägger stor vikt vid är hur snabbt innehållet engagerar följarna. Inlägg som får stort engagemang i samma stund som det publiceras kommer troligen att rankas högre – och därmed möjligen även ges mer synlighet. Det gäller alltså att posta innehåll vid rätt tid – så när är dina följare som mest aktiva på plattformen?

Posta regelbundet

Förutom att posta vid ”rätt” tid är det även viktigt att posta regelbundet. Det går som sagt inte att logga ut en vecka eller två för den som vill överlista Instagrams algoritmer – det gäller att hela tiden vara på tårna. Se gärna till att posta innehåll i plattformens olika format, till exempel:

  • Flödesinlägg
  • Stories
  • Reels
  • Live

Flödesinlägg kan postas en eller ett par gånger i veckan medan reels och stories med fördel kan användas flera gånger per dag. Att starta en live kan vara roligt att göra lite då och då – det viktiga är att interagera med följarna på flera olika sätt.

Interagera med följarna

Du har säkert sett en och annan influencer lägga ut texter om Instagrams algoritmer och att det är svårt att hänga sig kvar i flödet. Många av dessa uppmanar sina följare att ”gilla och kommentera” och det kan faktiskt vara nödvändigt att göra det. Det går förstås även att formulera sig annorlunda – till exempel genom att ställa frågor som kommer få följarna att vilja svara.

Se även till att svara på dessa kommentarer och även på DMs på ett personlig sätt – och gärna så snabbt som möjligt, för att göra Instagrams algoritmer nöjda och glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *