Kraftig rökdetektor

27 nov

Har man ett större hus eller kontor är det inte alltid man upptäcker att brandlarmet gått. Det kan tjuta en god stund innan man förstår vad det är som sker. Det kan då många gånger ha gått för långt för att man helt skall minimera skadorna av branden. Dagens rökdetektorer är kraftiga sett till ljudstyrka och de har blivit bättre än sina föregångare när det kommer till att identifiera rök. De tekniska beskrivningarna redogör för de olika sätt som finns att upptäcka brand i ett tidigt skede. Vissa rökdetektorer är bättre på att upptäcka när det pyr, medan andra har lättare för att identifiera ordentlig rök. För att vara på den säkra sidan kan man välja flera olika rökdetektorer som tillsammans ger bra skydd och förvarning.

Sammankopplade detektorer

Bland de senare innovationerna vad gäller brandvarnare, finns de som är sammankopplade och kan reagera simultant. Om en rökdetektor hittar indikationer på brandrök varnar samtliga detektorer i fastigheten. För den intet ont anande fastighetsägaren är detta ett smidigt sätt att effektivare förstå vad som sker. Är man i en annan del av huset, eller kanske till och med i trädgården, kan man få snabb information så fort någonting händer. Larmet går inte bara hos samtliga rökdetektorer utan även i mobiltelefonen. Har man nära hem kan man hinna rusa tillbaks för att släcka eventuella lågor som riskerar växa sig allt större.

Om man är i ett rum med en rökdetektor som inte själv hittat rök, varnar den med frasen: brand i annat rum. Även om man är allt för långt bort för att höra brandvarnaren som gett utslag kan man snabbt navigera sig till den plats röken kommer ifrån. För den som har ett hemlarm är det ordentligt förspänt. Larmet går då hos företaget man anlitat för säkerhet i bostaden. De kan ta kontakt med personerna som finns i fastigheten och även tillkalla brandkår om det skulle behövas. Om det är fler än en rökdetektor som varnar samtidigt påskyndas allting ordentligt! Det finns då stor risk för att man behöver göra ett ordentligt släckningsarbete. Befinner man sig inte i hemmet kan man ändå utgå ifrån att någon hör brandlarmet genom de rökdetektorer man skaffat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *