Innan du köper en rollup

23 dec

Att använda rollup är en av de mest kostnadseffektiva sätt att göra reklam om ett budskap ska förmedlas på något mobilt som lätt kan ställas upp var som helst. Men vilken modell av rollup ska köpas in?

Fundera över var den ska användas vilket avgör om den enbart ska stå inne eller även utomhus. Ska den stå utomhus kan kraftigare material behöva användas som tål vind och väta något bättre. Om den ska vara ute bör man även se över foten och hur stabil denna är. Kanske är det värt att satsa på en stabilare fot för att därigenom skapa en större stabilitet. Det finns exempelvis modeller som fylls med vatten som därmed skapar en mycket tung och stabil fot.

Behöver det vara tryck på bägge sidorna

Det finns olika alternativ beroende på hur man skall använda sin rollup. I vissa fall krävs tryck på båda sidor men om den främst kommer att stå mot en vägg räcker det med bild på den ena sidan. Orsaken att man väljer ensidestryck är främst för att det blir billigare.

Vilket budskap?

Nästa fråga blir vilket budskap som ska förmedlas. Vilken bild och vilken text ska användas? Här finns en stor fördel att anlita en grafiker eller annan person som har kunskap om att kombinera bild och text på ett snyggt sätt. Detta kan även delvis avgöra vilken storlek på rollup som ska köpas.

Storlek

Det är viktigt att välja rollup med rätt storlek för att få bra effekt. Ska den vara smal och hög? Bred och hög? Låg och bred? Det finns de allra flesta storlekar att välja mellan. Delvis beror det på var den ska stå men även vilket budskap och vilken bild som ska användas.

Kvalitets rollup

Vad för kvalitet det är på köpt rollup kan spela stor roll för hur det sedan kan användas. Det skiljer i kvalité både på kassetten och på den bild som rullas upp. Här är det bäst att prata med en återförsäljare och förklara vad man kommer använda produkterna till för att därigenom få den kvalité som passar bäst. Exempelvis kommer en rollup som står i en entré bli betydligt mindre sliten än den som står utanför en butik, där både regn och sol sliter betydligt på modellen. Dessutom kommer fler människor att ta på den vilket i längden skapar en kortare livslängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *