Herrcyklar från kända varumärken

23 dec

Herrcyklar från kända varumärken

Varje typ av cykel finns att köpa från ett större antal tillverkare och varumärken. I vissa fall har ett företag utmärkt sig genom att fokusera samt förfina sin tillverkning av just en viss typ av cyklar. Om det gäller herrcyklar är Crescent ett sådant märke vid sidan av Skeppshult. Båda dessa varumärken tillverkas klassiska cyklar för dam, herr och barn. Andra varumärken som är välkända för sin kvalitet gällande sådana cyklar är Monark, Scott med flera.

Kännetecknande för herrcykel

Klassiska cyklar har fokus på andra ställen än cyklar specifikt inriktade på terrängcykling eller downhill. Här kan man tydligt se att siktet är inställt på bekvämlighet och lågt underhåll. Det är därför inte vanligt att se herrcyklar med 21 växlar eller dubbla handbromsar. Även om såväl växlar som handbromsar fyller en viktig funktion i sitt fält, är det också komponenter som behöver tas omhand regelbundet. En kassett kan behöva bytas och bromsar anpassas för att ha den effekt som krävs. Herrcyklar har vanligen 3, 5 eller 7 växlar. Dessa är ofta dolda i navet för att minimera risken att de fylls av sand eller lera. Fotbromsen innebär också ett minimalt behov av hantering. Kort sagt är det en bekväm cykel som inte kräver så mycket av ägaren för att den skall fungera perfekt!

Någonting man inte kommer ifrån är att man behöver se över kedjan samt andra säkerhetsfunktioner. Belysning, reflexer, handbroms och ringklocka hör till dessa. Tar man hand om dessa områden samt smörjer kedjan (eller spänner och byter när det krävs) har man en cykel som alltid fungerar ok.

Komfort

Den som har testat en mountainbike eller racer känner säkert igen känslan av hur man sitter hopkrupen eller nästan ligger ner under cyklingen. Sadeln är ofta kraftigt vinklad och relativt hård. På en herrcykel är det helt andra fokus. Man sitter rakt när man cyklar och sadeln har bra fjädring. Den är också vanligtvis bredare för att erbjuda komfort åt föraren. Om detta är någonting som uppskattas kan man finna helt rätt herrcykel utan större utmaning!

Värt att tänka på är att man tar risker även med en herrcykel. Skulle någonting hända som gör att man faller av cykeln, är potentiella skador tydliga. Att tumma på säkerheten är därför inte någonting man kan rekommendera oavsett vad för cykel man använder. Hjälmar och reflexer är mycket viktigt för den som skall vistas i trafik såväl som i skog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *