Hitta mäklare som hjälper dig göra en bra bostadsaffär

3 sep

När du befinner dig på säljsidan på bostadsmarknaden behöver du allt hjälp du kan få. Du bör då göra allt som står i din makt för att hitta mäklare som hjälper dig göra en bra bostadsaffär. Affärer av detta slag involverar nämligen så mycket mer än att enbart lägga ut bostaden till försäljning på till exempel Blocket eller Hemnet. Det finns också så många fler uppgifter att utföra än att enbart luta sig tillbaka och acceptera det högsta budet.

Allt du behöver ingår i ett normalt mäklararvode

Om du har fått flertalet bud på din bostad är detta naturligtvis positivt. Men om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med det högsta budet kan du alltid tacka nej till spekulanten. Alternativt kan du välja att komma med ett motbud för att försöka hitta en kompromiss. Din mäklare kommer att vara behjälplig och hjälpa dig genom hela den process som budgivningen ofta blir. Detta är en av de många uppgifter som ingår i ett normalt mäklararvode.

Skulle ditt eventuella motbud inte accepteras har du dessutom möjlighet att avvakta och vänta in ett erbjudande med ett än högre bud. När du sedan väljer att acceptera ett bud från en köpare kommer din mäklare att plocka bort din bostad från marknaden. Detta betyder dock inte att affären är slutförd – avtal ska skrivas och köpeskillingen ska betalas in till ditt konto. Det finns helt enkelt vissa steg som fortfarande återstår i detta skede, men din mäklare finns där vid din sida för att guida dig genom affären.

Hitta mäklare som är verksamma i ditt bostadsområde

När du inte vill hålla på och krångla med all juridik som finns kring en bostadsaffär bör du:

  • Inte försöka sälja din bostad på egen hand utan istället ta hjälp av en fastighetsmäklare.
  • Hitta mäklare som är verksamma i ditt område och som kan hjälpa dig med affären.
  • Göra egna efterforskningar kring de lokala mäklarnas mäklararvoden för villor.
  • Säkerställa att din fastighetsmäklare debiterar ett normalt mäklararvode.

När du har tillgång till denna information har du ett bättre läge att förhandla med olika fastighetsmäklare om arvode och dylikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *