Handla med guld i Malmö hos en seriös handlare

19 sep

I takt med att priset på övriga råvaror sjunker gör även priset på guldet detsamma. Om du tror att guldet har toppat prismässigt för denna gång kan det därför vara en bra idé att avyttra ditt guld i Malmö. Det finns flera seriösa handlare i staden som du kan vända dig till när du vill sälja dina guldtackor, guldsmycken etc. Allt du behöver göra är att leta lite grann så kommer du att finna sådana aktörer.

Råvarupriserna sjunker men ädelmetaller spås ljus framtid

Det vore faktiskt ingen överraskning om priset på såväl guld som silver fortsätter att falla framöver. Detta gäller åtminstone i det kortsiktiga perspektivet. Om man blickar lite längre fram i tiden ser saken dock helt annorlunda ut. Sett över de kommande 10 åren eller så förväntas råvarumarknaden få uppleva ett större rally när det kommer till metallpriserna. Men i det kortare perspektivet kan priserna istället komma att sjunka en hel del. Därför kan det alltså vara rätt läge att sälja guldet just nu.

Handla med guld i Malmö med ett långsiktigt perspektiv

När du vill handla med fysiskt guld i Malmö bör du tänka på vissa saker:

  • Långsiktiga investeringar i ädelmetaller bör ske i fysisk form. Ädelmetaller såsom guld och silver bör ägas i fysisk form och med pengar som du inte behöver vare sig imorgon eller inom kort.
  • Kortsiktig handel i råvaror bör skötas på börsen. Mer kortsiktig och frekvent handel i dessa råvaror kan du med fördel sköta via värdepappershandel. Denna typ av handel är nämligen enklare att utföra på såväl köp- som säljsidan utan en större känslomässig koppling till den underliggande råvaran.
  • Priset varierar alltid över tid. Oavsett hur klimatet på världens börsmarknader ser ut för stunden prissätts råvaror utifrån vad som sker i omvärlden. Därför fluktuerar priset såväl intradag som från en dag till en annan. Priset kommer därför både gå upp och ner under de kommande dagarna, veckorna, månaderna och åren.
  • Ha tålamod och disciplin. Genom att ha tålamod, disciplin och sköta dina finanser efter bästa förmåga har du goda möjligheter att tjäna pengar i det långa loppet.

Genom att förhålla dig till dessa riktlinjer kommer du ha goda möjligheter att lyckas bra med dina investeringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *