Catering-meny i Stockholm

26 jan

Att välja ut den mat man skall bjuda sina gäster på kan vara allt annat än enkelt. Det finns många som har svårt för vissa smaker, och andra som av allergiska eller etiska skäl inte vill äta samma mat som övriga. Som vi nämnt tidigare, är inbjudningskorten ett utmärkt sätt att få reda på hur det ligger till med mat-relaterade önskemål för de i din bekantskapskrets. Kanske finns preferenser du inte har en aning om, men som är mycket viktiga att känna till för att man skall få en så lyckad och bra sammankomst som möjligt.

Här finns allt man behöver inom catering i Stockholm.

Har du stor erfarenhet av att skriva meny för ett stort antal personer, kan du självklart inkomma till de som sköter er catering med en klar meny. Dock kan det vara stor skillnad på vad för meny som fungerar, beroende på om det är en vanlig middag för några utvalda eller om det är en meny där 100 personer vill få mat samtidigt. I många fall inser man att man inte har den kompetens som krävs för att man skall kunna ta fram en meny på egen hand. Dock är inte detta ett problem då företag inom catering i Stockholm sysslar med just detta!

Middag eller buffé

Ibland är buffé helt rätt väg att gå. Med eller utan catering. Ibland vill man dock hellre kunna sitta ner och äta under lugna former vilket gör att en traditionell sittning är vad som bäst passar för ens behov. Tänkt noga igenom hur du vill göra med detta i och med att företaget som sköter er catering i Stockholm behöver känna till detta i god tid.

Fördelar vid traditionell sittning

  • Alla får mat samtidigt och man äter tillsammans
  • Enkelt att hålla tal då ingen springer och hämtar mat och dryck
  • Enklare att räkna ut mängd och portioner
  • Lätt för de som ordnar catering att hitta de med speciell kost

Fördelar vid en buffé

  • Enklare för de som sköter catering då ingen bordsservering behövs
  • Lätt för alla att hitta mat de tycker om
  • Man kan äta när man vill
  • Friare känsla

Om du inte kan bestämma dig för vilket som känns bäst för just din fest, kan du alltid bolla idéer med vänner eller med de som jobbar inom catering. De har enorm erfarenhet av festligheter och känner till vad som kan fungera och vad man kanske helst bör undvika för att få den festliga stämning man önskar bjuda in sina gäster till.

Tänk på att en middag kan vara någonting som får ta tid. Det är ett sätt att umgås och ett forum var man kan lära känna varandra. Se gärna till att de som sköter catering också tar med frukt och nötter så man kan sitta och småäta under konversation och umgänge. Det är viktigt att det finns någonting att fylla i glasen och att man kan få knapra på någon typ av tilltugg mellan rätter och efter det att maten dukats av, och resten av kvällen börjar. Skulle du ha frågor eller undra någonting om hur man skall tänka kring meny, har du möjlighet att kontakta de som känns bäst att höra av sig till för den catering i Stockholm ni behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *