Bra billån utan säkerhet

24 maj

Om du ska köpa en ny eller begagnad bil kan du behöva ta ett lån för att finansiera ditt köp. Det är nog få personer idag som kan köpa en nyare eller dyrare bil kontant. Billån utan säkerhet är ett vanligt förekommande lån nuförtiden och de flesta företag som säljer bilar erbjuder också denna finansiering.

Olika typer av lån

Ofta skiljer man på två olika typer av lån när man pratar om billån: Det ena är att man kan ta ett lån där man använder bilen som säkerhet. Eller så kan man ta ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån. Det finns givetvis både för- och nackdelar med de olika slags lånen. Vilket lån som passar just dig och ditt behov är något som du själv måste fundera på.

Fördelar med ett billån utan säkerhet

Som vi redan nämnt finns det både för- och nackdelar med de bägge alternativen. De fördelar med att ansöka om ett utan krav på säkerhet är bland annat:

  • Större frihet. Med ett billån där inget krav ställs på säkerhet får du en större frihet med att välja vilken bil och firma som du vill köpa av. Även om du får ett lån där bilen är säkerheten med generellt lägre ränta så kan bilen tas i besittning om du inte sköter betalningen av lånet.
  • Längre avbetalningstid. Ofta kan man betala av på bilen under en längre tid än vad man kan med ett billån där bilen ses som säkerheten.
  • Ingen kontantinsats. Genom att ha lån där du inte behöver lämna någon säkerhet måste du inte heller lägga en kontantinsats när du ska köpa bilen. Du kan därmed välja att låna till hela bilens inköpssumma.

Något som är viktigt att tänka på om du ska leta efter ett billån utan säkerhet är att jämföra! Genom att jämföra olika långivare kan du få en bra ränta och villkor. Du slipper dig därmed känna dig lurad på till exempel onödiga administrativa avgifter om du kollat upp och jämfört dessa innan du ansöker om lånet. Det finns också ofta många långivare vilket gör att du snabbt och enkelt kan hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *