Vilket syfte har trycksaker för bröllop?

21 sep

Inför ett bröllop finns det mycket information som ni som blivande brudpar behöver kommunicera till gästerna. Både innan, under och efter bröllopet. Den första trycksaken som man brukar beställa är ett save the date-kort. Som så mycket annat är det en amerikansk sed som vi i Sverige anammar allt mer. Ett save the date-kort brukar skickas ut ungefär ett halv år innan bröllopet äger rum. Tanken är att gästerna ska hinna boka in dagen för ert bröllop i sin kalender innan de bokar in sig på annat.

Personliga trycksaker för bröllop

Nästan alla brudpar som gifter sig idag vill ha ett personligt präglat bröllop i så hög utsträckning som det bara går. Detta gäller även trycksakerna som behövs för bröllopet. Personliga trycksaker för bröllop kan beställas från en rad e-butiker som brukar ha speciella program där man själv kan skapa sina personliga trycksaker. Det finns också små söta stämplar som man kan beställa så att trycksakerna får en personlig prägling. Man kan till exempel pryda placeringskorten eller festprogrammet med era initialer eller bröllopsdatum.

Vilka är det viktigaste trycksakerna för bröllop?

När man ska planera ett bröllop behövs en rad olika trycksaker. Förutom save the date-kort så behöver man inbjudningskort, vigselprogram, festprogram, placeringskort, menyer och tackkort. En annan trycksak som är praktisk på ett bröllop är en bordsplaceringskarta. Där ritar man hela enkelt en bild av bordet och stolarna och placerar sedan ut var alla gästerna ska sitta. Då slipper gästerna springa runt som en skock yra höns och leta efter sin plats. Andra trevliga trycksaker för bröllop är till exempel vinetiketter med era namn på, små presentaskar till alla gästerna och tändsticksaskar.

Vad bör man tänka på när det gäller trycksaker för bröllop?

Det finns numera en uppsjö av butiker som säljer trycksaker för bröllop, både fysiska och på nätet. Det man ska tänka på när man ska beställa trycksaker inför bröllop på internet är att vissa produkter är svåra att köpa via en skärm. Färger kan till exempel se ut på ett visst sätt på skärmen och på ett annat sätt i verkligheten. Det kan också vara svårt att få någon uppfattning om olika pappers tjocklek och hur texturen är. Vill du ha en vit bröllopsinbjudan så måste du nästa gå till en affär och se de olika vita nyanserna som finns, det är i stort sett omöjligt att kunna urskilja de olika färgerna på en dator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *