Vi besvarar vanliga frågor om att låna 10000 kr

26 dec

En vanlig gräns som man brukar dra när det kommer till mindre lån är att dessa sträcker sig som mest till det lägre spannet av ett femsiffrigt belopp. Om du vill kunna låna 10000 kr kan man med andra ord fortfarande betrakta detta som ett lite mindre lånebelopp. Med detta sagt behöver du fortfarande uppfylla vissa kriterier för att kunna beviljas ett sådant lån. Läs vidare för att ta del av våra svar på vanliga frågor på detta ämne!

Vanliga frågor om att låna 10000 kr av en digital långivare

När du vill låna 10000 kr av en digital långivare till exempel här har du förmodligen flera olika frågor. Några av de vanligaste frågorna på ämnet är dessa:

  • Hur snabbt kan jag få ett lån beviljat. Exakt hur fort det går att beviljas ett visst lån beror på långivaren. I vissa fall sker det nästan ögonblickligen eller åtminstone redan samma dag. I andra fall dröjer det till nästa arbetsdag eller så innan din ansökan hinner hanteras.
  • Kan jag låna 10000 utan att en kreditupplysning tas? Nej, det är tyvärr inte möjligt att ta ett lån utan kreditupplysning. Långivarna måste enligt lag ta en sådan upplysning på dig för att försäkra sig om att de inte lånar ut pengar till någon som redan är alltför skuldsatt. Dessutom gör de även detta för att minimera risken för kreditförluster till följd av att låntagare inte betalar tillbaka sina lån i tid.
  • Vad är det för skillnad mellan ett lån utan säkerhet och ett med?. Skillnaden mellan ett lån utan säkerhet och motsatsen till detta är just själva säkerheten. När du tar ett mindre lån som detta behöver du vanligtvis inte ställa någon typ av säkerhet alls mot lånet. Skulle du istället låna till en bostad eller bil kan du använda bostaden eller bilen som säkerhet för lånet.
  • Kan jag låna pengarna utan att behöva betala ränta? Nej, det finns inga långivare som erbjuder räntefria lån. Räntan är trots allt den ersättning som långivaren får för att ta risken att låna ut pengar till dig. Om du vill kunna låna pengar utan att behöva betala ränta bör du istället fråga runt i din bekantskapskrets.