Tips och idéer vid byte av trappräcke inomhus

24 aug

Ett nytt trappräcke inomhus kan vara nödvändigt om det gamla gjort sitt eller helt enkelt bara när man vill förnya och göra om i hemmet, kanske för att skapa en ny känsla eller stil. Det finns många olika modeller att välja bland – både färdiga byggsatser och om man väljer att bygga själv. Några exempel på material för trappräcken är trä, smide och glas – läs mer om dessa samt andra tips och idéer för just trappräcken nedan.

Trappräcke inomhus – olika material

Ett trappräcke inomhus utgör ofta en stor detalj i bostaden och det finns som sagt en del olika material som lämpar sig för ändamålet:

  • Trappräcken i trä – Trappräcken inomhus är ofta gjorda av trä och finns att köpa som byggsatser i många olika modeller. Trä gör också att man kan ges en stor valfrihet och många möjligheter om man hellre vill skapa en egen design. Det är relativt enkelt att arbeta med på egen hand och kan dessutom målas i valfri kulör.
  • Smidesräcken – Ett trappräcke inomhus kan även vara av smide – det är ett tidlöst material som passar ihop med dom flesta stilar, både moderna och mer gammaldags. Även dessa finns i många olika utföranden så att man enkelt kan matcha den övriga stilen i hemmet. Ett trappräcke i smide är dock svårt att tillverka på egen hand och kostar en del att köpa – men har å andra sidan en otroligt lång och underhållsfri livslängd.
  • Glasräcken – Ett trappräcke inomhus kan även vara tillverkat i glas, vilket ger ett modernt och stilrent intryck samtidigt som det såklart fyller sin funktion. Även detta kan passa till många olika stilar och ger dessutom en mer diskret look än ett trappräcke av trä eller smide. Det ger en luftig och ljus känsla och är ett riktigt snyggt val på rätt ställe.

Bra att tänka på inför valet

Det finns flera saker att tänka på inför valet av trappräcke inomhus – till exempel att välja något som passar den övriga stilen i hemmet. Dom flesta varianter kan anpassas för att passa dom flesta stilar men har man till exempel ett väldigt lantligt hem eller ett hem med äldre stil kanske inte ett räcke av glas gör sig lika bra som ett klassiskt i trä eller ett tidlöst i smide.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *