Starta städfirma i Göteborg – vilka stöd kan man få?

22 okt

Att starta en städfirma i Göteborg är kanske enklare än på många andra håll i landet. Här finns faktiskt en hel del stöd från det offentliga man kan hämta – inte nödvändigtvis ekonomiskt stöd, men likväl tjänster som kan hjälpa en blivande entreprenör på traven. Till exempel:

  • Företagslotsen
  • Olika mötesplatser
  • Rådgivning

Läs mer nedan.

Finans och affärsutveckling

På kommunens hemsida framgår att det finns flera organisationer, däribland statliga företag, som kan hjälpa till med företagslån, affärsutveckling och riskkapital. En av organisationerna riktar sig kanske främst till företag som vill växa, men det är möjligt att man kan få hjälp precis i början också.

En annan offentligt ägd organisation jobbar med att koppla ihop entreprenörer med partners och investerare. Den som ska starta en liten städfirma kanske till en början inte behöver någon investerare. Kanske kan det vara något som blir aktuellt i ett senare skede, dock.

Även regionen erbjuder möjligheter till finansiering.

Företagslotsen

I Göteborg finns något som kallas för Företagslotsen. Kort beskrivet är det en person som hjälper dig att effektivisera kontakten med kommunen och myndigheter. Bara det att veta vem man ska vända sig till kan vara svårt, i synnerhet som nybliven entreprenör. Ska du starta städfirma i Göteborg kan du få hjälp här och snabba på den administrativa processen som det innebär att starta ett bolag.

Mötesplatser

Kommunen erbjuder även plattformar och mötesplatser för nya företagare i staden. Här kan du även få en inblick kring hur det är att starta ett företag, men också träffa och inspireras av andra entreprenörer som redan tagit klivet. Kanske kan du träffa någon annan från kommunen som startat en städfirma?

Affärsplan, företagsekonomi och potentiella mentorer för din städfirma i Göteborg

En annan offentlig organisation kan hjälpa dig att göra upp en hållbar affärsplan och berätta mer om det ekonomiska när det kommer till att driva ett företag. Här finns det många saker som händer – till exempel kan du hålla utkik efter mentorsprogrammet.

I korthet innebär det att du som är nyföretagare får tillgång till en mentor under ett års tid, helt kostnadsfritt. Mentorn kan bidra med sina erfarenheter, kunskaper och till med sitt nätverk (på ideell basis). Har du tur kan du hitta en mentor som varit verksam i städbranschen och som då verkligen kan hjälpa dig på traven.