Så väljer du rätt emballeringsmaskin

22 okt

Så väljer du rätt emballeringsmaskin

När du har bestämt dig för att införskaffa en emballeringsmaskin till ditt företag, börjar det svåra jobbet: att bestämma dig för vilken maskin som anses vara den allra bästa för just era specifika behov. Du vill gärna se maskinen med dina egna ögon. Det finns flera olika tillverkare av emballeringsmaskiner att välja mellan på nätet, och allihop påstår sig saluföra de allra bästa maskinerna till konkurrenskraftiga priser. Här delar vi med oss av några tips som hjälper dig välja den emballeringsmaskin som faktiskt är den allra bästa för just er.

Rätt emballeringsmaskin för pallarnas storlek

Det är väldigt viktigt att du lägger ner tid och energi på att välja rätt sorts emballeringsmaskin. Du behöver även avgöra huruvida du vill ha en helautomatisk maskin eller en halvautomatisk sådan. Den sistnämnda är både billigare och enklare att använda. Den helautomatiska maskinen är å andra sidan mer lämpad för företag där den ska användas i en miljö med hög produktivitet.

Det är även avgörande att du säkerställa att de produkter som du kommer att packa med hjälp av emballeringsmaskinen är lämpade för denna. Det vore förstås katastrofalt om den maskin ni köper in inte passar era pallar. Eftersom pallarna finns i flera olika former och storlekar, bör du välja emballeringsmaskin utifrån pallens storlek.

Ställ de viktiga frågorna till din leverantör

Du kan med fördel be din potentiella leverantör om att få prova en emballeringsmaskin under förslagsvis en vecka, för att kontrollera huruvida den fungerar tillsammans med dina produkter eller ej. På så sätt kan du säkerställa att du köper rätt maskin – en maskin som passar storleken på de pallar du för närvarande använder dig av.

Det är även viktigt att du kontrollerar garantitiden på maskinen, vilken ofta ligger på omkring 12 månader. Se även till att få ett skriftligt garantikvitto på din emballeringsmaskin. Fråga gärna även leverantören vad de kan stå till tjänst med om maskinen skulle gå sönder.

Genom att ha dessa saker i åtanke kommer du utan tvekan kunna hitta den perfekta maskinen för just ditt företag. Det finns även en hel del matnyttig information på nätet om emballeringsmaskiner. Lycka till med din investering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *