Därför bör du anlita proffs att utföra dina tunga lyft

21 aug

Vi har alla varit där. Du förbereder dig för en flytt, stirrar ner på det stora skåpet, pianot eller det överdimensionerade kassaskåpet du ärvde från din farfar. Du undrar hur du någonsin ska kunna få det tunga och skrymmande föremålet från punkt A till punkt B. Många väljer att utföra denna typ av tunga lyft på egen hand, bara för att halvvägs genom flytten inse att de har tagit sig vatten över huvudet. I den här artikeln förklarar vi varför du istället bör anlita proffs när tyngre föremål behöver lyftas och flyttas.

4 skäl till att anlita proffs för att utföra tunga lyft

Dessa är de främsta skälen till att ta hjälp av proffsen:

  • Hälsan kommer först. Först och främst bör du anlita proffs för att utföra tunga lyft i samband med din flytt för att spara din hälsa. En felaktig rörelse eller en obekväm vinkel kan lätt leda till ryggskador. Professionella flyttgubbar är utbildade i att lyfta tyngre föremål på ett säkert sätt, vilket minimerar riskerna för såväl deras som din egen hälsa. Dessutom kan sådana här lyft belasta mer än bara ryggen. Även knän, axlar och nacke kan skadas. Så bespara dig själv den fysiska påfrestningen och lita på experterna.
  • Rätt verktyg för jobbet. Ett annat skäl att anlita proffs är att utföra dessa lyft har att göra med verktygen. Proffsen har nämligen rätt verktyg till jobbet, däribland lyftremmar och selar. Dessa fördelar vikten mer effektivt och möjliggör för dem att lyfta föremålen på ett säkrare sätt.
  • Effektivitet och snabbhet. Det som kan ta dig och dina vänner en hel dag (med mycket svett och många svordomar) kan ofta utföras av proffs på en bråkdel av tiden. Deras erfarenhet, i kombination med rätt utrustning, gör processen betydligt mycket smidigare.
  • Skydda dina värdesaker. Bara för att ett föremål är tungt är det inte nödvändigtvis mer hållbart. I samband med tunga lyft av flyglar eller antika skåp kan föremålen lätt skadas om de inte hanteras korrekt. Professionella flyttfirmor förstår detta och vet hur föremålen ska flyttas utan att de åsamkas skada.