Även gedigna fastighetsboxar behöver bytas ut ibland

25 nov

Har det blivit dags att byta ut de fastighetsboxar som under en längre tid har tjänat sitt syfte i din fastighet? Detta byte är någonting som få fastighetsägare kanske tänker på att det ibland behöver göras. Men med tiden blir det såklart dags att byta ut boxarna, alldeles oavsett hur gedigna och högkvalitativa dessa är. Med det sagt behöver detta naturligtvis inte göras särskilt ofta. Förr eller senare blir det dock dags och här berättar vi mer om tecknen på att så är fallet!

Besök Skyltab om ni vill köpa fastighetsboxar till bästa pris.

Så vet du när det är dags att byta ut dina fastighetsboxar

Dessa är några tecken på att det kan vara hög tid för dig som fastighetsägare att byta ut dina fastighetsboxar:

  • Boxarna utgör en fara för användarna. En av de första saker som du bör titta efter när du bedömer om det är dags är skicket på boxen. Fastighetsboxar som börjar hänga på repet kan nämligen utgöra en fara för användarna. Om så är fallet är det hög tid att snarast möjligt byta ut boxarna. Detta gäller till exempel om boxen är väggmonterad och fästena i väggen börjar släppa.
  • Boxen är trasig på något sätt. Även om boxen kanske inte utgör en fara för sina användare kan den fortfarande vara trasig. Det kan till exempel röra sig om att dörrarna på postfacken inte längre öppnas och stängs med samma lätthet. Om så är fallet är det hög tid att försöka laga eller byta ut boxen. För kärvande postfack och andra problem kan faktiskt vara så pass allvarliga att brevbäraren vägrar dela ut post i boxen. Skulle så vara fallet är detta förstås ett stort problem som behöver åtgärdas.
  • Modellen är inte särskilt säker. Ett annat skäl att byta ut fastighetsboxar är då det har kommit nya, säkrare modeller på marknaden. Om de boxar som används i din(a) fastighet(er) är äldre kan de nämligen sakna vissa viktiga säkerhetsfunktioner. Om i princip vem som helst kan komma åt den post som mottas i boxen är detta såklart ett varningstecken. Du kan då behöver uppgradera de föråldrade boxarna till en mer uppdaterad modell.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *