3 bra tips för att hitta rätt mäklare i Helsingborg

20 dec

Att välja mäklare inför en bostadsförsäljning är inte helt lätt – det är mycket som ska ”stämma” – inte minst att känna förtroende för den väljs. Det är viktigt med en viss personkemi och givetvis ska någon väljas som är duktig på sitt jobb. Nedan följer några bra tips för den som är på jakt efter ”rätt” mäklare i Helsingborg.

Lista utbudet

Hur många aktiva mäklarfirmor finns det i Helsingborg? Ett första tips är att kolla specifikt i närheten av det aktuella området som bostaden ligger i – lokala mäklare kan ha bättre kännedom om området vilket kan vara bra för marknadsföringen.

Finns inte så många att välja på i det absoluta närområdet går det att utvidga sökningen lite, och sedan lista några av dom byråer som känns intressanta. Boka sedan in personliga möten med flera av dom, gärna 3–4, för att jämföra vidare.

Jämför aktiva mäklare i Helsingborg

När sedan träff sker med de mäklare som valts kan dessa enkelt jämföras. Se till att ha någon form av frågelista och skriv upp svaren, så blir det enkelt att jämföra alla tillsammans sedan.

Några frågor värda att ställa är:

    • Vad tar olika mäklare i arvode?
    • Hur mycket värderas bostaden till/ vad blir utgångspriset?
    • Vad har de för kännedom om Helsingborg och dess områden?
    • Hur arbetar de med marknadsföring, visning och så vidare?

Fundera även över om det finns andra frågor som känns viktiga och fundera på vad magkänslan säger under dom olika mötena. Att sälja sin bostad innebär många moment vilket kommer innebära tät kontakt med den mäklare väljs. Att det känns enkelt att prata med personen, och att känna förtroende, är väldigt viktigt.

Omdömen

Ett sista tips att testa, för den som känner sig osäker, är att leta reda på omdömen från andra kunder som sålt sina bostäder i Helsingborg. Kanske finns någon med övervägande bra omdömen och någon med många sämre reaktioner – och kanske blir det då som avgör valet.

Det är dock bra att tänka på att bara för att någon annan varit nöjd behöver inte betyda att alla kommer bli nöjda, och vice versa. Personkemin är som sagt viktig men omdömen kan ge en liten fingervisning för den som är osäker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *