Slipp pendla – gå en distansutbildning

18 mar

För bara några år sedan var det ganska ovanligt att man som bosatt i Sverige genomgick en distansutbildning i syfte att utveckla sin kompetens eller liknande. Under årens lopp har dock allt fler svenskar upptäckt fördelarna med att plugga på distans. Det är nämligen inte bara bekvämt att studera hemifrån utan även betydligt billigare och mer praktiskt.

Idag kan du gå kurser i allt från affärsutveckling och arbetsmarknad till ledarskap och äldreomsorg på distans. Nedan beskriver vi fördelarna med att stanna hemma och plugga.

En stor fördel med att gå en distansutbildning är nämligen just att du slipper pendla. Faktum är att du inte ens behöver lämna din bostad – du kan sitta hemma i din pyjamas (om du så önskar) medan du genomgår en utbildning. Detta kanske inte kommer som någon större överraskning då ordet distans ingår i själva beskrivningen av utbildningen. Men du skulle förmodligen bli förvånad om du visste hur mycket tid och pengar du kan spara på att plugga på distans.

Ökad flexibilitet – distansutbildning

Vissa personer släpper mer eller mindre allt i sin vardag för att bege sig utomlands och studera. Detta är förstås inte nödvändigtvis dåligt på något sätt, men du ska inte behöva känna dig tvungen att göra detta för att få en bra utbildning. Faktum är också att det ofta kostar en hel del pengar att resa utomlands för att bo och plugga i ett annat land.

Du kanske redan har skapat ett liv som du är nöjd med, och att då behöva komplicera livspusslet ytterligare genom att behöva pendla långväga för en utbildning kan vara allt annat än optimalt. Detta är den stora tjusningen med en distansutbildning: du kan utbilda dig på ett okomplicerat sätt från hemmets trygga vrå och åtnjuta maximal flexibilitet.

Du sparar både tid och pengar

Ju mindre tid du lägger på att pendla till en annan plats för att plugga, desto mer tid kan du lägga på själva plugget samt det övriga livet kring detta. Som redan har nämnts finns det även pengar att spara på att stanna hemma och gå en distansutbildning istället för att plugga på plats på ett lärosäte eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *