Ordrar till Transmar via WooCommerce

21 okt

De företag som helt, eller delvis, använder Transmar och WooCommerce kan med ett plugin förenkla hanteringen av logistikordrar. Detta genom att information som kunden anger vid en order helt automatiskt förs över till Unifaun där fraktsedlarna skapas.

Automatisera logistikflödet

Att automatisera logistikflödet innebär att tid och pengar sparas. Därmed kan tid frigöras till att arbeta med andra delar av företagets utveckling. Integrationen vänder sig därmed till företag som vill automatisera logistikflödet och ser ekonomiska eller tidsbesparande fördelar.

Plugin är bryggan mellan WooCommerce och Transmar

Det automatiserade flödet sker på följande sätt:

 • Information lämnas av kunden
  En E-butik har WordPress som CSS-system och WooCommerce som E-handelssystem. Dessutom pluginet Woo Pacsoft Unifaun installerat och aktiverat. När nu kunden lägger en order kommer detta plugin att sända över informationen till kontot på Unifaun. Där är inställningarna att logistikordrar ska skapas till Transmar.
 • Logga in och skriv ut
  Eftersom all information skickas över automatiskt är det enda som krävs att logga in på kontot på Unifaun och välja vilka ordrar som ska skrivas ut. Därefter kan försändelserna skickas med Transmar.

Installation och aktivering

Att installera och aktivera detta plugin är mycket enkelt.

 • Sök upp i WP-katalogen
  Woo Pacsoft Unifaun är ett plugin som är godkänt och kontrollerat av WordPress. Det kan laddas hem direkt via deras plugin-katalog och därefter aktiveras.
 • Ange Unifaun-uppgifter
  Nästa steg är att skapa en koppling mellan Unifaun-kontot och WooCommerce. Detta sker genom att inloggningsuppgifterna för Unifaun anges i inställningarna till detta plugin.
 • Ange API-nyckel
  Sista steget är att ange en API-nyckel. Det är en nyckel som möjliggör löpande och automatisk överföring av information. För att få tillgång till nyckeln kontaktas kundtjänst på Unifaun och tjänsten orderkoppling aktiveras. Detta kostar då 2000 kr per år samt en uppstartsavgift på 2500 kr.

När API-nyckeln är aktiverad går det att välja om all information ska skickas över eller om det enbart ska ske som manuella val.

Teknisk hjälp

Installation
Önskas hjälp med installation kan denna tjänst köpas in. Det är däremot väldigt enkelt och kan utföras på relativt snabbt för en person som har hanterat WordPress tidigare. Önskas ändå hjälp kostar detta 950 kr per timme.

Övrig teknisk hjälp
I abonnemanget ingår teknisk support via mail gratis. Via telefon är kostnaden som ovan, dvs 950 kr per timme. Denna tjänst är alltså ett tillägg till Unifaun och support ges av dem, eller återförsäljare till dem, ej av Transmar eller WooCommerce.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *