Behoven av inbrottslarm

15 nov

Behoven av inbrottslarm varierar beroende på var du bor och hur du bor. Traditionellt sett är det flest villaägare som använder sig av inbrottslarm. De som bryter sig in har dock blivit skickligare. Det kan av den anledningen vara bra med inbrottslarm oavsett hem. Det finns också andra åtgärder du kan göra för att undvika inbrott. Exempel på dessa är bra rutiner, grannsamverkan och förbättra skalskydd. Ett inbrottslarm skyddar inte tjuvarna från att ta sig in men kan skrämma och fungera förebyggande.

Att bo i villa och inbrottslarm

Många villaägare har eller funderar på att installera inbrottslarm. Ett inbrottslarm kan vara aktuellt om man bor i villa i många lägen. På nätet kan du se statistik på inbrott kring ditt bostadsområde. Du kan där se om du är i behov att ett inbrottslarm statistiskt sett. Trotts att du kan få indikationer statistiskt är det självklart ingen garanti. Villor tenderar att ha mest behov av inbrottslarm. De ligger långt ifrån grannarna, har flera vägar att bryta sig in igenom och fler ställen att ta sig in på. Om många av dina grannar skaffar inbrottslarm kan det vara en bra idé att du gör det också. Se också till att ha god relation med grannarna så de kan hjälpa till att hålla utkik.

Lägenheter och inbrottslarm

Lägenheter har traditionellt sett inte varit i behov av inbrottslarm på samma sätt. Inbrotten i lägenheter har däremot gått upp de senaste åren. Om du bor i lägenhet är det mindre risk för ett inbrott om du bor högt upp. Det finns dock exempel på tjuvar som klättrat på fasaden. Se alltid till att ha alla fönster och dörrar stängda och låsta när du inte är hemma. Var säker på att de är motståndskraftiga för om någon skulle försöka ta sig in. Ha inte extranyckel där någon kan hitta den.

Övriga boenden och inbrottslarm

Övriga boenden kan vara till exempel radhus och fritidshus. I ett radhus är fördelen att du bor såpass nära dina grannar. Om du är bortrest och har inbrott är du chansen att någon av dina grannar märker större. Att ha inbrottslarm i radhus kan självklart vara användbart ändå. Det finns tjuvar som kan bli avskräckta av att du har inbrottslarm. Vad gäller fritidshus kan man tänka på olika sätt. Fritidshus är ofta extra utsatta då de står tomma större delen av året. Du kan installera inbrottslarm för att stoppa inbrotten. Du kan också försöka att inte förvara något av stort värde där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *