Begär offerter på bygglovsritningar

31 aug

Begär offerter på bygglovsritningar

Det är inte ovanligt att man väljer att utföra sina bygglovsritningar på egen hand. Samtidigt ställs det ganska stora krav på att det är korrekt utfört. De ska arkiveras under en längre period, och måste kunna tas fram för att enkelt avgöra vad det är du har beviljats bygglov. För trygghetens skull, väljer många att anlita en sakkunnig för uppgiften.

Men vad kostar det? Svaret är att det varierar ganska mycket, beroende på den sakkunniges timarvode och hur omfattande projektet är. Ett gott alternativ för att få ett pris är att begära in flera offerter och jämföra dem. På så vis får du inte bara ett hum om vad det kostar, utan även möjlighet att kontrollera att den du anlitar tar marknadsmässigt betalt.

Begära in offerter på bygglovsritningar – så funkar det

Det enklaste sättet är kanske att använda sig av en offerttjänst. Det finns gott om dem på nätet, och med hjälp av dem kan du jämföra offerter på alla möjliga olika tjänster. Såhär gör du:

  • Välj en offerttjänst. Det finns flera, och du hittar dem genom att söka på nätet.
  • Beskriv ditt uppdrag. På offerttjänstens hemsida kommer du att få beskriva ditt uppdrag, ibland i förbestämda formulär för att se till att all väsentlig information kommer med.
  • Vänta i ett eller ett par dygn. Tjänsten förmedlar din förfrågan till anslutna aktörer i närheten. Ofta har du ett par prisuppgifter att jämföra inom loppet av ett eller ett par dygn.
  • Jämför och anlita. Jämför offerterna du tar in och vilka priser de olika firmorna tar för bygglovsritningar. Om du inte tycker att någon verkar duktig eller prisvärd, är du fri att avstå samtliga erbjudanden.

Tips

När du begär offerterna är det en god idé att vara så detaljerad som möjligt. Det här gör det enklare för firmorna att ge dig precisa prisuppskattningar. Om information saknas kommer mer information att krävas innan de kan lämna en rimlig offert. Vid avsaknad av viss information skulle det till och med kunna leda till att de inleder med ett något högre pris, för att “ta höjd” för det som saknas. Det rimliga är givetvis att de får tillgång till all information de behöver.

Glöm inte att du inte behöver anlita den första bästa, och att det kanske inte är den billigaste som är bäst på att rita bygglovsritningar. Läs omdömen och recensioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *