Arbeta med personlig assistans i Skara

24 aug

I Skara kommun är arbetsmöjligheterna inom området personlig assistans stora. Att vara personlig assistent är ett roligt yrke med en mängd olika arbetsuppgifter. Gör som många andra och ansök om arbete hos ett assistansbolag i Skara.

Är du intresserad av att bli personlig assistent? I Skara finns ett stort behov av personer som arbetar med personlig assistans. I Sverige arbetar ungefär 90 000 personer inom området personlig assistans. Det är ett varierande yrke med många olika typer av arbetsuppgifter. Du kan även ha olika typer av arbetsgivare, du kan arbeta för Skara kommun eller så kan du söka dig till en privat arbetsgivare. Du kan arbeta för ett assistansbolag eller för den som är assistentberättigad. I Skara är behovet av personlig assistans stort och därför är det ett yrke där du nästan kan vara säker på att alltid ha ett arbete att gå till.

Ett yrke med många olika arbetsuppgifter

Som sagt är arbetsuppgifterna varierande. Det kan handla om att handla och laga mat, hjälpa till med hygienen och påklädning. Men det kan också vara uppgifter som att hjälpa till med sjukgymnastik eller ge mediciner. Som personlig assiststent bör du ha hög social förmåga. Du måste vara lyhörd och kunna anpassa dig efter många olika situationer. Du måste vara mån om den du arbetar för och respektera dennes integritet. Det är helt enkelt ett arbete som ställer höga krav på kompetens. Det finns en hel del fördomar om hur det är att arbeta med personlig assistans i Skara kommun. Men faktum är att många upplever det som ett verkligt meningsfullt arbete och utvecklar nära och givande relationer med sin arbetsgivare. När du ansöker om arbete inom området personlig assistans så är det bra att förhöra sig om arbetsvillkoren. Vad kommer du att ha för arbetstider? Hur ser det ut med anställningsform och kollektivavtal? Och att ta upp löneanspråk i ett tidigt skede är aldrig fel. Den som är assistentberättigad är ofta den som kommer att vara din arbetsledare. Det är viktigt att du trivs med den du arbetar för eftersom du kommer att spendera mycket tid på arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *